ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 09 Οκτ 2019

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

 

Σας καλωσορίζω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τρίτο αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας.

Είστε η πρώτη σειρά πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών η οποία εισέρχεται στο νέο, διευρυμένο Πανεπιστήμιο μας, το οποίο πλέον «αγκαλιάζει» τέσσερις Νομούς και δύο Περιφέρειες της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως στο πεδίο των γεωτεχνικών επιστημών και της αγροδιατροφής.  Είναι, επιπλέον, ένα από τα τρία ελληνικά Πανεπιστήμια τα οποία εφεξής ανήκουν στην ομάδα των ευρωπαϊκών Υπερπανεπιστημίων, μαζί με τα καλύτερα ΑΕΙ άλλων χωρών. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος συμπίπτει επίσης με τη συμπλήρωση των πρώτων εκατό ετών από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Με άλλα λόγια, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολίζει μία ουσιαστική αναγέννηση του Ιδρύματος μας ως το Εθνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Ως τα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή ζωή με τον ενθουσιασμό που σας διακρίνει. Έχετε τη μοναδική δυνατότητα  να αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσετε, αποφοιτώντας, να ασχοληθείτε με έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό διαφορετικών αντικειμένων. Πέραν όμως από τις γνώσεις, θα μπορέσετε να αναπτύξετε την ερευνητική, αντικειμενική και απροκατάληπτη προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα, μία διαδικασία που θα σας είναι χρήσιμη σε όλη σας τη ζωή.

Επιθυμία όλων μας είναι να νοιώσετε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο κυριολεκτικά σαν το δεύτερο σπίτι σας και η αίσθηση αυτή να σας ακολουθήσει και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Η αποστολή μας ως δασκάλων και εργαζόμενων στο Ίδρυμα θα είναι επιτυχημένη μόνο εφόσον καταφέρουμε να σας εμπνεύσουμε την αγάπη για τη μεθοδική αναζήτηση της γνώσης και να εδραιώσουμε μέσα σας το αίσθημα του «ανήκειν» σε μία μεγάλη οικογένεια, την Κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεσμεύομαι εκ μέρους όλου του προσωπικού ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Καλή Αρχή!

 

 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Σπυρίδων Κίντζιος