ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής τυριών σε μικρά τυροκομεία”

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο
“Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής τυριών σε μικρά τυροκομεία”,
διάρκειας 75 διδακτικών ωρών(3 ECTS), το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως (Σύγχρονη εκπαίδευση) μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του E-class ΚΕΔΙΒΙΜ και Διά Ζώσης (απαιτείται η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων).
Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Γκόλφω Μοάτσου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο της Γαλακτοκομίας.
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Θεοφύλακτος Μασούρας, Ομότιμος Καθηγητής Γαλακτοκομίας στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σκοπός
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει αξιόπιστη και πιστοποιημένη εκπαίδευση στην τυροκομική τεχνολογία, εστιάζοντας στις ορθές πρακτικές παραγωγής, τους κανονισμούς, τις διαδικασίες παρασκευής διαφόρων τύπων τυριών, καθώς και στις απαιτούμενες γνώσεις για την ίδρυση και ανάπτυξη μικρών τυροκομικών μονάδων. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και σε ενδιαφερόμενους λάτρεις των τυριών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και στην προώθηση της καινοτομίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με χρήση προηγμένου εξοπλισμού, προσφέροντας υψηλής ποιότητας θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.
Αναγκαιότητα προγράμματος
Ανάγκες που καλύπτει το πρόγραμμα
- Εκπαίδευση σε σύγχρονες και ορθές πρακτικές της τυροκομικής τεχνολογίας.
- Κατανόηση των κανονισμών και απαιτήσεων για την παραγωγή τυριών.
- Απόκτηση δεξιοτήτων για ίδρυση και λειτουργία μικρών τυροκομικών μονάδων.
- Υποστήριξη υπάρχοντων επαγγελματιών στην ανάπτυξη ή αναβάθμιση των μονάδων τους.
- Παροχή γνώσεων σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και λάτρεις των τυριών.
- Ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών τυριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Καινοτομίες του προγράμματος
- Διδασκαλία από εξειδικευμένους καθηγητές και ερευνητές με εμπειρία στην πράξη και στη θεωρία.
- Χρήση μοναδικού, ημι-πιλοτικού εξοπλισμού στον ακαδημαϊκό χώρο.
- Εφαρμογή εκπαιδευτικών μεθόδων που συνδυάζουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση, έρευνα και δια βίου μάθηση.
- Εστίαση σε τυριά υψηλής προστιθέμενης αξίας και με στοιχεία καινοτομίας.
- Υποστήριξη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιχειρηματικών μοντέλων στον τομέα της τυροκομίας.