Εκδήλωση για τη δωρεά βιβλίων και περιοδικών του αείμνηστου Καθηγητή Κωνσταντίνου Νιαβή

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 07 Ιουν 2019

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) ευχαριστήρια εκδήλωση για τη δωρεά της συλλογής βιβλίων και περιοδικών του Κωνσταντίνου Νιαβή στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ακολούθησαν οι ομιλίες των παλαιών φοιτητών του. Ο Ομότιμος Καθηγητής Ανδρέας Καραμάνος περιέγραψε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Νιαβή, ως ένα διαχρονικό πρότυπο του Ελληνικού Πανεπιστημίου, στη συνέχεια ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπουράνης επεσήμανε τη σημασία της δωρεάς Νιαβή, αναλύοντας το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του Διδασκάλου Νιαβή. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αναπλ. Καθηγητής κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης. Όλοι οι ομιλητές αφηγήθηκαν περιστατικά που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη τους από τα φοιτητικά χρόνια, σκιαγραφώντας την πολυσχιδή προσωπικότητα του ανθρώπου και επιστήμονα, Κωνσταντίνου Νιαβή.

Επίσης η Βιβλιοθηκονόμος κ. Χριστίνα Μπουσινάκη παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό με τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Νιαβή, καθώς και μια καταγραφή του χρονικού της δωρεάς.

Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος απένειμε ευχαριστήρια πλακέτα στην εκπρόσωπο της οικογένειας Νιαβή κ. Ελένη Κουρκουμέλη. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε η δυνατότητα για όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο χώρο όπου φιλοξενείται η δωρεά και να απολαύσουν ένα  ελαφρύ γεύμα.

Συνημμένα: