«Τριπτόλεμος»: Δωρεάν σεμινάρια για νέους σε θέματα φυτικής παραγωγής

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 03 Ιουλ 2017

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) υλοποιεί από την Τρίτη 30-05-2017 μέχρι και τη Δευτέρα 3-07-2017 πρόγραμμα εκπαίδευσης 150 νέων, ηλικίας 24-40 ετών, σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Το πρόγραμμα (υπό την επωνυμία «Τριπτόλεμος») χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επομένως, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 6 κατευθύνσεις, αντικείμενα-τομείς εκπαίδευσης ως εξής (εντός παρένθεσης αναφέρονται οι επιστημονικοί υπεύθυνοι):

  1. Αμπελουργία (Κατερίνα Μπινιάρη, Επίκουρος Καθηγήτρια)
  2. Άνυδροι Κήποι – Φυτοδώματα (Ταρατσόκηποι) Αγροτουριστικών Μονάδων (Μαρία Παπαφωτίου, Καθηγήτρια)
  3. Εδώδιμα Μανιτάρια: Καλλιέργεια – Αξιοποίηση (Γιώργος Ζερβάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής)
  4. Ελαιοκομία (Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής)
  5. Κηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία (Δημήτριος Σάββας, Καθηγητής)
  6. Μεταποίηση ανθέων και φυλλωμάτων, συντήρηση και Αρχές Ανθοδετικής (Αναστασία Ακουμιανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια)

 

Η εκπαίδευση γίνεται με συμμετοχή μελών ΔΕΠ-Καθηγητών του ΓΠΑ, άλλων ειδικών επιστημόνων εντός και εκτός ΓΠΑ καθώς και διαφόρων επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου της παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι αποκομίζουν γνώσεις και εμπειρία μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και της κατάρτισής τους σε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις παραδόσεις, τα εργαστήρια, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις αλλά και τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές τους να αντιληφθούν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Συντονιστής του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του ΓΠΑ κ. Ιωάννης Παπαδάκης (papadakis@aua.gr).

Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του «Τριπτόλεμου» στο Facebook: https://www.facebook.com/triptolemos2015/