Γεωμετρίες - Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων: ΦΩΤΙΑ

Ημερομηνία: 
Κυριακή 03 Ιουν 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

19:00 | Το σώμα ως τοπίο: Μια περφόρμανς από τις Ίρις Νικολάου και Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου

Μια περφόρμανς που βασίζεται σε ένα αυτοσχεδιαστικό εργαστήριο οχτώ δίωρων συναντήσεων, στο οποίο πήραν μέρος φοιτητές και καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σύγχρονου χορού, Butoh, viewpoints συγκέντρωσης και διαλογισμού με σκοπό οι συμμετέχοντες να ξανακοιτάξουν το τοπίο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Το σώμα ως τοπίο μπορεί και αφηγείται.

Η Ίρις Νικολάου είναι ηθοποιός και κινησιολόγος, που διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και μη, ενήλικες και παιδιά.
Η Ρεββέκκα Τσιλιγκαρίδου είναι ηθοποιός και διδάσκει viewpoints (μέθοδος αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης) σε ερασιτέχνες, ηθοποιούς, φοιτητές και παιδιά.

Χώρος: Δενδροκομείο | Διάρκεια: 45 λεπτά | Δωρεάν | Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας).

20:00 | ΠΑΝΑΚΕΙΑ εστία > σκεύη > βρώσιμα: Ένα γεύμα από τους Standart Thinking

Ολοκληρώνοντας ένα εργαστήριο δύο εβδομάδων, στο οποίο αναζητήθηκαν οι θεμελιώδεις διαδικασίες μεταξύ τροφής και φαγητού, δημιουργείται ένα καταληκτικό γεύμα μαγειρεμένο σε παραδοσιακό καμίνι με κεραμικά σκεύη που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο. Οι πρώτες ύλες του γεύματος προέρχονται από τις καλλιέργειες του πανεπιστημίου. Επίσης, θα γίνει ένα αφιέρωμα στην παρασκευή ψωμιού και στο δίκοκκο σιτάρι, από την ομάδα Επάρκεια.

Η ομάδα Standart Thinking είναι ένα συνεργατικό πρότζεκτ που παίρνει τη μορφή δράσης, έρευνας και εκπαίδευσης σε ένα κοινωνικο-οικολογικό πλαίσιο.
Η ομάδα Επάρκεια είναι μια συνεργατική κοινότητα στην Ξάνθη, που επιδιώκει αυτονομία στην τροφή και την ενέργεια. Ξεκίνησαν να καλλιεργούν δίκοκκο αλεύρι δίχως χημικές ουσίες και έχουν κατασκευάσει δικά τους αποφλοιωτικά μηχανήματα και πετρόμυλο με πέτρες λείανσης.

Χώρος: Δενδροκομείο | Δωρεάν | Η δράση απευθύνεται μόνο στους συμμετέχοντες του
εργαστηρίου.

21:30 | Ecodrome σε επιμέλεια των Céline Condorelli και Filipa Ramos

To Ecodrome είναι ένα υπαίθριο πρόγραμμα ταινιών σε 5 Κυριακές. Αποτελείται από ντοκιμαντέρ και από μικρού και μεγάλου μήκους εικαστικές και κινηματογραφικές ταινίες που σχολιάζουν τις κλιματικές μεταλλάξεις στο φυσικό τοπίο και στη ζωή.
To Ecodrome παρουσιάζεται στο Cinema Zagara της Céline Condorelli που είναι ένα υπαίθριο σκηνικό μικρών αρχιτεκτονικών δομών με σημείο αναφοράς το Jantar Mantar, ένα αστεροσκοπείο στο Δελχί της Ινδίας.

Αυτή την Κυριακή γίνεται αφιέρωμα στη ΦΩΤΙΑ:
Coal Money, του Wang Bing, Κίνα, 2009, HD, 53΄
- Forest Law, της Ursula Biemann, 2014, Ελβετία, HD, 38΄
Inhabitants, του Artavazd Peleshian, 1970, Αρμενία, ψηφιακό βίντεο από μετατροπή του φιλμ 35 mm, 9΄

Θα προηγηθεί εισαγωγή από την επιμελήτρια Filipa Ramos (στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά).
Χώρος: Cinema Zagara | Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά | Οι ταινίες προβάλλονται στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

23:00 | PURELAND: Μια ανάγνωση από την Ντόρα Οικονόμου

Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα ημερολόγια μιας νέας οδηγού και ερασιτέχνιδας οριγκαμίστριας, ενώ προσπαθεί να παρακολουθήσει, να αναπαραγάγει και να μεταφράσει τις οδηγίες του GPS και τα διάφορα YouTube Tutorials, συνοδευόμενη από προβολή slides με χαρακτηριστικές στιγμές και λάθη των διαδρομών.

Χώρος: Cinema Zagara | Διάρκεια: 40 λεπτά