ΓΔ - 4ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών

Ημερομηνία: 
Τρίτη 17 Δεκ 2019

Είσαι φοιτητής και δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις; Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Αναρωτιέσαι ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν ;

Έλα στο 4ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 17/12/2018, 13:00-15:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

Τίτλος: «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία  των υπό εξέταση Τίτλος: «Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης»

Στο 4ο διαδραστικό μικροομαδικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν γνωσιακοί χάρτες αναφορικά με τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε τεχνικές εμπειρικής τεκμηρίωσης της  εργαζόμενης μνήμης με γνωσιακούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται οι νοερές διαδρομές διασύνδεσης των περιβαλλοντικών εισροών των μαθημάτων αναφορικά με τις εσωτερικές αναπαραστάσεις μας για αυτά. Οι μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης χρησιμοποιούν τους αισθητηριακούς καταγραφείς για να ελέγξουν την προσωρινή εργαζόμενη μνήμη με την επανάληψη, την κωδικοποίηση τις αποφάσεις και τις στρατηγικές ανάσυρσης εστιάζοντας στις χωρικές σχέσεις και τα χωρικά χαρακτηριστικά.

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις καταγραφών των περιβαλλοντικών εισροών και την χαρτογράφηση τους με έμφαση την ατομική μελέτη των μαθημάτων. Ακόμη θα δημιουργήσουμε γνωσιακούς χάρτες σε ορισμένα κεφάλαια με ογκώδη ύλη.

Πηγή για περισσότερη μελέτη: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Γνωσιακοί χάρτες. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 195-200). Αθήνα: Τόπος.

 Εισηγήτρια θα είναι η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρος Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΦΕΚ 1603/31.12.2018, τ. Γ), Τμήμα Φιλολογίας, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Εξωτερική επιστημονική συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρμόδια για  την συμβουλευτική φοιτητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Αναπηρίες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

  • Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ
  • Κάθε Τρίτη,  μπορείς να συναντήσεις σε ατομικό ραντεβού δωρεάν την κα Δροσινού, για να συζητήσεις μαζί της τις δυσκολίες σου και να σχεδιάσετε μαζί το πρόγραμμα της αποτελεσματικής μελέτης σου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ραντεβού, οπότε κλείνε έγκαιρα τη θέση σου στέλνοντας e-mail στο career@aua.gr.