Εικαστική Έκθεση «Καλλιέργειες/Cultures» Στο Γεωργικό Μουσείο Γ.Π.Α.

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 28 Φεβ 2019

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ/CULTURES»

 ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Π.Α.

Το Γεωργικό Μουσείο φιλοξενεί από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 την εικαστική έκθεση «Καλλιέργειες/Cultures», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) κ. Πάνος Χαραλάμπους και ο Δ/ντής του Γεωργικού Μουσείου και Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια βίου Mάθησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Σταύρος Ζωγραφάκης. 

Η έκθεση οργανώθηκε με αφορμή τη Δ΄ Διεπιστημονική Διημερίδα Ιστορίας του Περιβάλλοντος με τίτλο «Περιβάλλον και Διατροφή». Πρόκειται για μία ευτυχή και επιτυχή σύμπραξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών μονάδων, αυτή του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία υπογραμμίζει την αξία και σημασία των συνεργασιών προς την κατεύθυνση της προβολής του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και γενικότερα της αξίας του δημόσιου πανεπιστημίου ως προς τη συμβολή του όχι μόνο στην εκπαίδευση και την έρευνα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ο Δ/ντής του Γεωργικού Μουσείου θα αναφέρει στον χαιρετισμό του: «Διευρύναμε” την έννοια καλλιέργεια, περικλείοντας και την καλλιέργεια της ψυχής, μέσα από έργα όπως το “Εξομολογητήριο” του Νίκου Τρανού. Με τη βοήθεια του πρύτανη κ. Πάνου Χαραλάμπους κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δασκάλων. Είναι σπάνιο να υπάρχουν έργα 38 καθηγητών της Α.Σ.Κ.Τ. στον ίδιο χώρο».

Επιπλέον, η έκθεση αυτή αναδεικνύει την επιτακτικότητα και την επικαιρότητα της διασύνδεσης ανάμεσα σε φαινομενικά διαφορετικούς κλάδους των επιστημών και των τεχνών, αποτελώντας την πρώτη δράση μιας πρωτότυπης συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών φορέων που μέλει να επεκταθεί και σε άλλα, εκπαιδευτικά και μη, πεδία.

Ανταποκρινόμενο στο αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση, το Γεωργικό Μουσείο παρατείνει τη διάρκεια της έκθεσης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 16:00

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 11:00 -15:00

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 11:00 – 15:00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.