4ο Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών ΓΔ με τίτλο: «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία των υπό εξέταση Τίτλος: «Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης»

Ημερομηνία: 
Τρίτη 18 Δεκ 2018

Είσαι φοιτητής και δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις; Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Αναρωτιέσαι ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν ;

Έλα στο 4ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 18/12/2018, 13:00-15:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

Τίτλος: «Μνημονικές τεχνικές και προετοιμασία  των υπό εξέταση Τίτλος: «Γνωσιακοί χάρτες και εργαζόμενη μνήμη. Μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης»

Στο 4ο διαδραστικό μικροομαδικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν γνωσιακοί χάρτες αναφορικά με τις μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης.

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε τεχνικές εμπειρικής τεκμηρίωσης της  εργαζόμενης μνήμης με γνωσιακούς χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται οι νοερές διαδρομές διασύνδεσης των περιβαλλοντικών εισροών των μαθημάτων αναφορικά με τις εσωτερικές αναπαραστάσεις μας για αυτά. Οι μνημονικές τεχνικές νοερής χαρτογράφησης χρησιμοποιούν τους αισθητηριακούς καταγραφείς για να ελέγξουν την προσωρινή εργαζόμενη μνήμη με την επανάληψη, την κωδικοποίηση τις αποφάσεις και τις στρατηγικές ανάσυρσης εστιάζοντας στις χωρικές σχέσεις και τα χωρικά χαρακτηριστικά.

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις καταγραφών των περιβαλλοντικών εισροών και την χαρτογράφηση τους με έμφαση την ατομική μελέτη των μαθημάτων. Ακόμη θα δημιουργήσουμε γνωσιακούς χάρτες σε ορισμένα κεφάλαια με ογκώδη ύλη.

Πηγή για περισσότερη μελέτη: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Γνωσιακοί χάρτες. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 195-200). Τόπος: Αθήνα

 Εισηγήτρια θα είναι η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α.

 Μη χάνεις την ευκαιρία. Σε περιμένουμε!
Περισσότερες πληροφορίες στο fb και στο email: career@aua.gr

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

  • Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του ΓΠΑ
  • Κάθε Τρίτη,  μπορείς να συναντήσεις σε ατομικό ραντεβού δωρεάν την κα Δροσινού, για να συζητήσεις μαζί της τις δυσκολίες σου και να σχεδιάσετε μαζί το πρόγραμμα της αποτελεσματικής μελέτης σου. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ραντεβού, οπότε κλείνε έγκαιρα τη θέση σου στέλνοντας e-mail στο career@aua.gr.