Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 24 Νοε 2022

Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο 39ος Μαραθώνιος Αθήνας- ο Αυθεντικός. Σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διοργάνωση την προηγούμενη χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη νεοσύστατη ομάδα δρομέων «AUA RUNNING», αποτελούμενη από 41 δρομείς στη διαδρομή των 5χλμ και 2 μαραθωνοδρόμους στη διαδρομή των 42 χλμ. Αυτό τον χρόνο, ο αριθμός των συμμετεχόντων της ομάδας «AUA RUNNING» έφτασε τους 125 δρομείς, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χλμ,  αλλά και στο Universities 10km Night Run,  τον Νυχτερινό Αγώνα 10χλμ, μόνο για φοιτητές πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο, που διεξήχθη για πρώτη φορά τις απογευματινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου 2022.

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη διαδρομή των 42 χλμ του Μαραθώνιου Αγώνα με 10 δρομείς, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το Ίδρυμα σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Ειδικότερα,  ο κ. Ιωάννης Λώλος, φοιτητής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας στην πρώτη του συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, πέτυχε μία εξαιρετική επίδοση με χρόνο 2:59:16 και  τερμάτισε στην 168η θέση ανάμεσα σε περισσότερους από 15.000 αθλητές, τοποθετώντας τον ίδιο και την ομάδα «AUA RUNNING» στη λίστα με τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους της Ελλάδας (http://www.runningnews.gr/mitem.php?id=51279 ).

Την ομάδα δρομέων «AUA RUNNING» τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Νικόλαος Δέρκας, Καθηγητής και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Καθηγητής, μέλη ΔΕΠ, μέλη των διοικητικών υπηρεσιών και φοιτητές που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της αποστολής, δίνοντας έτσι την ελπίδα για μαζικότερη φοιτητική συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση.  Η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού ιδρυτικό μέλος της ομάδας «AUA RUNNING» και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, είχε αναλάβει και φέτος το συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής στον 39ο Αυθεντικό  Μαραθώνιο της Αθήνας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εμπειρία που βίωσαν στους αγώνες, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η ομάδα δρομέων «AUA RUNNING» πετυχαίνει τους στόχους της, την προσέλκυση δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με σκοπό τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και άλλες δράσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωριστούν  μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος, τη σύσφιξη  των σχέσεων και τη δημιουργία της αίσθησης του «ανήκειν» στην ευρύτερη ομάδα του ΓΠΑ. Επιπλέον, η χαρά που εκδηλώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, ανέδειξε την ανάγκη για παρόμοιες δράσεις που παρακινούν όλο και περισσότερα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές, δια Βίου. Η ομάδα «AUA RUNNING» θα συνεχίσει τις δράσεις της και καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ομάδα Φωτογραφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA Clicks!  για άλλη μια φορά στήριξε με θέρμη την αθλητική δράση της «AUA RUNNING», ορίζοντας 2 φωτογράφους της, προκειμένου να αποθανατίσουν στιγμιότυπα των αγώνων.  Η συμβολή της ήταν καθοριστική στο να υπάρχουν φωτογραφικά πλάνα που αναδεικνύουν όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων. Οι φωτογραφίες της διοργάνωσης είναι αναρτημένες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/WkWLybFr2S7vvyMu5 .

Συνημμένα: