Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ημερομηνία: 
Δευτέρα 29 Νοε 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

 

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο 38ος Μαραθώνιος Αθήνας-ο Αυθεντικός. Σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που αφορά όχι μόνο ένα αθλητικό αλλά και κοινωνικο-πολιτισμικό γεγονός, συμμετείχε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 41 δρομείς στη διαδρομή των 5χλμ και 2 μαραθωνοδρόμους, τα μέλη ΕΔΙΠ κ. κ. Εμμανουήλ Μπούζα και Κωνσταντίνο Σούλη . Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) συμμετείχε για πρώτη φορά με δική του ομάδα και αθλητική εμφάνιση. Ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νικόλαος Δέρκας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σταύρος Ζωγραφάκης υποστήριξαν θερμά τη διοργάνωση αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια των Πρυτανικών Αρχών.

Ο Καθηγητής κ. Διονύσιος Καλύβας, το μέλος ΕΔΙΠ κ. Κωνσταντίνος Σούλης και η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού ίδρυσαν την ομάδα των δρομέων με την ονομασία “AUA Running”  τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία ανέλαβε την οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής του ΓΠΑ στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η ομάδα AUA Running έχει σαν στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με σκοπό τη συμμετοχή σε αθλητικές και άλλες δράσεις, ευελπιστώντας να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωριστούν  μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος, βοηθώντας  στη σύσφιξη  των σχέσεων και δημιουργώντας την αίσθηση του «ανήκειν» στην ευρύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου.

Στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έλαβαν μέρος, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΓΠΑ, φοιτητές, καθηγητές, εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό, ειδικό τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό. Η χαρά  του «ευ αγωνίζεσθαι» των συμμετεχόντων, ανέδειξε την επιθυμία για συμμετοχή σε παρόμοιες δράσεις. Για την παρουσίαση της ομάδας στους αγώνες μερίμνησε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, εξασφαλίζοντας τα μπλουζάκια των δρομέων που έφεραν το λογότυπο των 101 χρόνων του ΓΠΑ.

Οι δρομείς  του αγώνα των 5χλμ, το πρωί της Κυριακής  συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο και μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, επιδεικνύοντας παράλληλα το πανό που είχε δημιουργηθεί για την υποδοχή των δύο μαραθωνοδρόμων στο Καλλιμάρμαρο. Επιπλέον, σημαντική ήταν η παρουσία της ομάδας φωτογραφίας του ΓΠΑ,  «AUA Clicks» η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με θέρμη στο κάλεσμα να καλύψει το γεγονός.

Η ομάδα του AUA Running θα συνεχίσει τις δράσεις της και καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, να συμμετέχει ενεργά στις μελλοντικές δραστηριότητες.

Για όσους ενδιαφέρονται,  οι φωτογραφίες είναι αναρτημένες στους παρακάτω συνδέσμους:

https://photos.app.goo.gl/SsP98iEdk8hsGJMn7

https://photos.app.goo.gl/6Kd2BURRMGS2SdaY7

https://photos.app.goo.gl/5kzAFh4n6LfcHbfCA

Συνημμένα: