Συμμετοχή της ομάδας δρομέων του ΓΠΑ-AUA RUNNING ΤEAM στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Ημερομηνία: 
Κυριακή 23 Απρ 2023

 

            Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών-AUA RUNNING TEAM συμμετείχε στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνει 103 έτη ζωής και προσφοράς στο χώρο της γεωργίας και της κοινωνίας τη φετινή χρονιά. 103 και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διεθνή  διοργάνωση, αριθμός συμβολικός και άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δημιουργία  και την ύπαρξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς από όλο τον κόσμο έτρεξαν σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Τόπος συνάντησης ήταν το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου είχε οριστεί σημείο αφετηρίας και τερματισμού για όλους τους αγώνες του 14ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου.

            Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών-AUA RUNNING αποτελούμενη από φοιτητές, μέλη του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού από όλα τα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του νομού Αττικής, καθώς επίσης και από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γεωγραφική έδρα το Καρπενήσι, συναντήθηκαν  στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να συμμετάσχουν στον αγώνα. Οι αθλητές φορούσαν την επίσημη ενδυμασία με τα διακριτικά της ομάδας του Πανεπιστημίου και αποτέλεσαν για δεύτερη  φορά την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για την οποία και βραβεύθηκαν με αναμνηστικό κύπελλο.

            Ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θωμάς Μπαρτζάνας, Καθηγητής, συμμετείχε ως δρομέας, στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο, έδωσε σχετική συνέντευξη μετά τη λήξη της διοργάνωσης. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://photos.app.goo.gl/codq6EuBebbGB7jm6.  Επίσης, ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους συμμετείχαν, οι τέως Αντιπρυτάνεις κ.κ. Νικόλαος Δέρκας και Σταύρος Ζωγραφάκης, Καθηγητές.

            Η ομάδα AUA Running του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του έτους 2021 με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής με απόσπαση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Πολυξένης Τσαλιαγκού, του Επίκουρου Καθηγητή  κ. Κωνσταντίνου Σούλη και του Καθηγητή κ. Διονύσιου Καλύβα.

Aφορμή ήταν η συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μελών του Πανεπιστημίου σε εικονικό αγώνα δρόμου που οργάνωσε η συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS, στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχτηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του πανεπιστημίου για συμμετοχή σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκτός από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, συμμετέχει σε πλήθος δράσεων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα μέσα από τη λειτουργία εθελοντικών ομάδων και οργανωμένων εκδηλώσεων. «Ο 14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Αγώνας, εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, αναδεικνύει τον οικολογικό προσανατολισμό του χάρη στη δράση ανακύκλωσης «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!», προωθεί τον εθελοντισμό, με το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» (συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους), αναδεικνύει τη Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία, με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Και πολλές άλλες δράσεις», τόνισε η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού.

            Τέλος, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η Ομάδα Φωτογραφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA Clicks!, στηρίζει πάντα με μεγάλο ζήλο τις αθλητικές δράσεις της AUA RUNNING, ορίζοντας κάθε φορά φωτογράφους της, προκειμένου να αποθανατίσουν τα στιγμιότυπα των αγώνων.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/FBdQzxuZpvMPZmkt5