Τιμητική Διάκριση για τον καθηγητή κ. Γεώργιο Θ. Παπαδούλη, Πρύτανη του ΓΠΑ

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 06 Απρ 2017

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

 

Ο καθηγητής Γεώργιος Θ. Παπαδούλης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας τιμήθηκε από ερευνητές του εξωτερικού, οι οποίοι χάρισαν το όνομά του σε ένα νέο είδος στην Επιστήμη, ακάρεως της οικογένειας Phytoseiidae το “Typhlodromus (Typhlodromus) papadoulisi Döker and Kazak sp. nov. λόγω της μεγάλης προσφοράς του διεθνώς, στην Συστηματική της ανωτέρω οικογένειας αρπακτικών ακάρεων.

Η δημοσίευση έγινε στο ΖΟΟΤΑΧΑ σε ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά Συστηματικής Ζωολογίας παγκοσμίως.

Η διάκριση αυτή του συναδέλφου τιμά τον ίδιο αλλά και το Πανεπιστήμιο μας. Η ανωτέρω προσφορά του Καθηγητή Γεωργίου Παπαδούλη καταδεικνύεται επίσης και από την συγγραφή με άλλους συνεργάτες του βιβλίου με τίτλο: «PHYTOSEIIDAE OF GREECE AND CYPRUS (ACARI: MESOSTIGMATA) το οποίο εκδόθηκε από τον Αμερικάνικο εκδοτικό οίκο INDIRA PUBLISHING HOUSE, WEST BLOOMFIELD, MICHIGAN, USA και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Στο βιβλίο, στο οποίο βασίζονται πολλοί ερευνητές-ακαρεολόγοι όπως και οι Döker και Kazak για την ταξινόμηση νέων ειδών, περιγράφονται 102 είδη αρπακτικών ακάρεων της οικογένειας Phytoseiidae  της Ελλάδας και της Κύπρου εκ των οποίων τα 13 είναι νέα είδη στην Επιστήμη.

Παρακάτω παρουσιάζεται συνοπτικά το νέο είδος στην επιστήμη Typhlodromus (Typhlodromus) papadoulisi sp. nov. όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΖΟΟΤΑΧΑ.

 

Ο Αναπληρωτής Πρύτανη

Ακαδημαϊκών Σπουδών και Προσωπικού

Επαμεινώνδας Παπλωματάς

Καθηγητής