Παρουσίαση του ΔΠΜΣ "Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας "

Ημερομηνία: 
Τρίτη 21 Φεβ 2017

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, οι φοιτητές του ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Γεωργίας παρουσίασαν στη Βιβλιοθήκη του ΓΠΑ τέσσερις καινοτόμες ιδέες για την αξιοποίηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αποδεικνύοντας ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

            Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρυτανικές αρχές, εκπρόσωποι του Υπ. Γεωργίας, οι Πρόεδροι των εμπλεκομένων Τμημάτων, Καθηγητές από το Γεωπονικό, το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ (ΚΕΜΕΛ), στελέχη συναφών επιχειρήσεων και οργανισμών και πολλοί φοιτητές.

            Τα επιχειρηματικά σχέδια που εκπονήθηκαν, αποδεικνύουν ότι η παραγωγή και εμπορία ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριόητας με πολύ καλές προοπτικές εσωτερικής κατανάλωσης αλλά και εξαγωγών. Το κυρίαρχο προσόν των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι η εξαιρετική ποιότητά τους, ενώ η μεγαλύτερη απειλή είναι η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος που προέρχεται από την πορεία της ελληνικής οικονομίας.