Ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΓΠΑ σε «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης»

Τοποθεσία: 
Ημερομηνία: 
Τρίτη 22 Οκτ 2019

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) εκδήλωση για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης», αναγνωρίζοντας το έργο που έχει προσφέρει ο τιμώμενος στο Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής, Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραβίτης.  Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Αν. Καθηγητή κ. Ιωάννη Αργυροκαστρίτη με τίτλο: «Η ζωή και το επιστημονικό έργο του Ομότιμου Καθηγητή Αλέξανδρου Πουλοβασίλη». Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητή κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη με τίτλο: «Ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πουλοβασίλης και η προσφορά του στο Ίδρυμα». Έπειτα ο πρώην Πρύτανης του Γ.Π.Α. ομότιμος καθηγητής κ. Πουλοβασίλης, μίλησε φανερά συγκινημένος για την πορεία του στον ακαδημαϊκό χώρο και τις άρρηκτες σχέσεις του με το Ίδρυμα, διηγούμενος περιστατικά όντας φοιτητής και μετέπειτα καθηγητής και Πρύτανης με γλαφυρό τρόπο.

Τέλος, ο Πρύτανης ανέγνωσε την απόφαση της Συγκλήτου για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης και πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ελαφρύ γεύμα σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα.

Συνημμένα: