ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ 97ΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 28 Ιουλ 2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών  η 97η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά δια ζώσης μετά από δύο σχεδόν χρόνια τηλεδιασκέψεων. Αυτό το γεγονός συμβολίζει έντονα την επάνοδο της ακαδημαϊκής κοινότητας στην κανονικότητα και την πολυπόθητη αποκατάσταση της άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας αναλάβει την Προεδρεία της Συνόδου, ήταν ο αποκλειστικός διοργανωτής  της τετραήμερης εκδήλωσης (14-17 Ιουλίου) και ο συντονιστής του δύσκολου εγχειρήματος της μετάβασης από την επικοινωνία από απόσταση στον δια ζώσης διάλογο. Τόσο οι Πρυτανικές Αρχές όσο και η επίλεκτη ομάδα των συναδέλφων που επιφορτίστηκαν με την προετοιμασία και την υποστήριξη της Συνόδου ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ύψος των απαιτήσεων της διοργάνωσης, αποσπώντας τους επίσημους επαίνους όλων των συμμετεχόντων ΑΕΙ της χώρας.  Μέσα από αυτή την επιτυχία, το ΓΠΑ αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά ως ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη αντίστοιχων μελλοντικών εκδηλώσεων.

Τα επίσημα πορίσματα της Συνόδου επισυνάπτονται.