Οι "Μικροί εν δράσει" σας συναντούν στο Θερμοκήπιο ΓΠΑ ... με τα εργαστήρια της άνοιξης

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 17 Μαρ 2017

Το Εμπορικό Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να μάθουν βασικές συμβουλές για τα φυτά μέσα από υπαίθρια εργαστήρια κηπουρικής – ζωγραφικής που διοργανώνει, κατόπιν συνεννόησης, με τα ενδιαφερόμενα σχολεία.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τα φυτά που φιλοξενούνται στο Θερμοκήπιο και να ζωγραφίσουν μικρά πύλινα γλαστράκια στα οποία στη συνέχεια θα μεταφυτεύσουν χρωματιστά λουλούδια και θα ενημερωθούν  για τη φροντίδα τους από γεωπόνους αποφοίτους του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν τόσο στις αίθουσες του θερμοκηπίου και θα ενημερωθούν για τη λειτουργικότητά τους και το ρόλο τους, όσο και στον υπαίθριο χώρο φιλοξενίας φυτών εξωτερικού χώρου, που παράγονται στο θερμοκήπιο και είναι προς πώληση.

Κατά την αποχώρησή τους τα παιδιά θα λαμβάνουν Βεβαίωση Συμμετοχής και εφεξής θα κατέχουν τον τίτλο του «μικρού κηπουρού».

 

 

Για δημοτικά σχολεία

 

Συνολική διάρκεια  της δράσης:  60 λεπτά.

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 11:00 και 11:15 – 12:15

Ημέρες διεξαγωγής: κάθε Τετάρτη (κατόπιν συνεννόησης)

Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/παιδί

Απαραίτητη Προϋπόθεση: Η συμπλήρωση και αποστολή με email ή  fax, της αίτησης συμμετοχής από την/τον συνοδό των παιδιών, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την επιθυμητή ημερομηνία.

Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο: 25 παιδιά

 

Πληροφορίες:

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 5294935, 210 5294950

Email: etgpa@aua.gr

Fax: 210 5294950