ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 07 Σεπ 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

Αγαπητοί Πρωτοετείς Φοιτητές,

Σας καλωσορίζω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τρίτο αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας. 

Λέγεται συχνά ότι «Η Γεωργία είναι η τροφός όλων των Επιστημών». Στο πνεύμα αυτό, οι Σχολές και τα Τμήματα με το Προσωπικό του Πανεπιστημίου μας θα σας προσφέρουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσετε, αποφοιτώντας, να ασχοληθείτε με έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό διαφορετικών αντικειμένων. Πράγματι, ο πολυδιάστατος χαρακτήρας και η ολοκληρωμένη, διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης τόσο σε βασικό όσο και προηγμένο επίπεδο αποτελεί βασικό γνώρισμα των σπουδών στο ΓΠΑ και συστατικό της ταυτότητας μας. 

Στο διάστημα του ενός αιώνα λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιό μας συνέβαλε, όσο κανένα άλλο, στην αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα και την ανάπτυξη και διάχυση της καινοτομίας τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και πρακτικό επίπεδο. Στη νέα εποχή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα διαδραματίσει ένα ακόμα πιο σημαντικό ρόλο μέσα στον ραγδαία μεταβαλλόμενο ακαδημαϊκό χάρτη στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι αυτοσκοπός μας η κατάκτηση και διατήρηση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της γεωτεχνικής εκπαίδευσης και έρευνας σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αρωγός σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια είναι τόσο το δίκτυο των υφιστάμενων 42 Εργαστηρίων, των Αγροκτημάτων σε Κωπαΐδα και Σπάτα, των τριών Ερευνητικών Κέντρων και του Γεωργικού Μουσείου όσο και των νέων Σχολών και Τμημάτων, των Δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, του Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων και της Κυψέλης Καινοτομίας  που πρόκειται σύντομα να εμπλουτίσουν το Ίδρυμα μας, ουσιαστικά τριπλασιάζοντας το μέγεθος του και καθιστώντας το Εθνικό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Γίνεστε επομένως κοινωνοί της ιστορικής εξέλιξης του Πανεπιστημίου μας και μάλιστα διανύοντας τα καλύτερα, πιο έντονα και παραγωγικά χρόνια της ζωής σας.  Ως τα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή ζωή με τον ενθουσιασμό που σας διακρίνει. Επιθυμία όλων μας είναι να νοιώσετε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο κυριολεκτικά σαν το δεύτερο σπίτι σας και η αίσθηση αυτή να σας ακολουθήσει και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Δεσμεύομαι εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πανεπιστημίου μας ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.         

 

 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Σπυρίδων Κίντζιος