Τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 27η AGROTICA

Ημερομηνία: 
Πέμπτη 08 Φεβ 2018

Δυναμική ήταν η παρουσία του Πανεπιστημίου μας στην 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων – AGROTICA2018 που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από 1-4 Φεβρουαρίου 2018.

Το ΓΠΑ συμμετείχε με άρτια οργανωμένο περίπτερο, στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες καθώς και η συμβολή του στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα.

Στην Έκθεση παρευρέθηκε ο Πρύτανης κ. Γεώργιος Θ. Παπαδούλης ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικά δίκτυα της Μακεδονίας και τόνισε τη συμβολή του ΓΠΑ στην παραγωγική ανασυγκρότηση του Αγροτροφικού Τομέα της Χώρας μας.  Επίσης η Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Ακαδημαϊκών Συνεργασιών και Διασύνδεσης κ. Μαίρη Καψοκεφάλου, συμμετείχε με ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ «2018 - Χρονιά έρευνας και καινοτομίας στον αγροτικό τομέα - Προοπτικές εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών».  Συμμετείχαν σε ημερίδες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης οι καθηγητές του Πανεπιστημίου μας κ.κ. Νικόλαος Δέρκας, Ιωσήφ Μπιζέλης, Δημήτριος Μπιλάλης, Διονύσιος Καλύβας, Ευστάθιος Κλωνάρης, και ο Ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Σκαράκης καθώς και τα στελέχη της Εταιρίας Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας Γ.Π.Α. κκ. Χριστίνα Μιγγίρου, Ευστράτιος Κάναρος και Ροίκος Θανόπουλος.

Θερμές ευχαριστίες στην δεκαμελή ομάδα των Εθελοντών φοιτητών και νέων πτυχιούχων του Πανεπιστημίου μας, στον κ. Γιώργο Τριλίβα του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, και στον οδηγό της αποστολής κ. Δημήτρη Πέτρου για την ενθουσιώδη οργάνωση και στελέχωση του περιπτέρου.

Η παρουσία του ΓΠΑ στην AGROTICA στηρίχθηκε οικονομικά από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του ΓΠΑ SAGRI- Αειφόρος Γεωργία, Smart-AKIS Ευρωπαϊκό δίκτυο γνώσης και καινοτομίας της εφαρμογής τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας στα γεωργικά μηχανήματα, GATES Εφαρμογή Τεχνολογιών Διαδικτυακών παιχνιδιών για εκπαίδευση επαγγελματιών στην Έξυπνη Γεωργία, IoF2020 Διασύνδεση Τροφίμων και Αγροκτημάτων 2020, το ΠΜΣ Επιστήμες & Συστήματα Φυτικής Παραγωγής και από την Εταιρία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας Γ.Π.Α. Α.Ε.  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Επιστημονικούς των Προγραμμάτων κ.κ. Γεώργιο Παπαδάκη, Σπυρίδωνα Φουντά, Δημήτριο Σάββα.