Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου Β΄ κύκλος

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 03 Απρ 2024

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου Β΄ κύκλος» διάρκειας 50 διδακτικών ωρών το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως (100% ασύγχρονη εκπαίδευση), μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης e-class ΚΕΔΙΒΙΜ ΓΠΑ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Αθηνών.

Σκοπός προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου, στην αξιολόγηση των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών αυτών και στις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας ελιάς και ελαιόλαδου.

Αναγκαιότητα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου – Β’ Κύκλος» παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική εκπαίδευση στα κριτήρια ποιότητας τις ελιάς και του ελαιόλαδου, προσφέροντας  εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες γνώσεις και δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως απαραίτητες στον ανταγωνιστικό δυναμικό χώρο τις παραγωγής και μεταποίησης ελιάς και ελαιόλαδου. Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο από εργαζόμενους στο χώρο τις παραγωγής, μεταποίησης και προώθησης τις επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου ή στο χώρο τις εστίασης, ή από όσους επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο αυτό, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά ποιότητας τις επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου και να γνωρίζουν τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας αυτών για την καλύτερη παραγωγή και προώθησή τις. Παράλληλα, καθώς το σεμινάριο πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να επιλέγει τις ώρες και τον ρυθμό με τον οποίο θα το παρακολουθεί.

Περισσότερα..