Tο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως πρωτοπόρο Ίδρυμα προσφέρει μαθήματα στο Διεθνές Μεταπτυχιακό «Θαλάσσια Βιοτεχνολογία»

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 22 Σεπ 2023

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 οι Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχτηκαν τους φοιτητές του 3ου εξαμήνου για την έναρξη των μαθημάτων τους στο Κοινό Διεθνές Δι-υδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θαλάσσια Βιοτεχνολογία», το οποίο έχει εγκριθεί ως Erasmus Mundus από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης EU-CONEXUS. Στην υποδοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών παρευρέθηκαν οι Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι διδάσκουν στο εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της Ακαδημαϊκής Ενσωμάτωσης (Academic Research Integration - ARI), η οποία πραγματοποιείται κατά το 3ο εξάμηνο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αποτελέσει ίδρυμα υποδοχής για 7 φοιτητές από όλο τον κόσμο, προερχόμενοι από διαφορετικά υπόβαθρα, με σκοπό να συνεργαστούν σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, αξιοποιώντας τη συλλογική τους εμπειρία και γνώση.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του EU-CONEXUS συναντήθηκαν και με τους εθελοντές του Συλλόγου Φοιτητών Erasmus του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ESN AUA Athens, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ πολυπολιτισμικό δίκτυο Erasmus φοιτητών και να βιώσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία που δύναται να έχει ένας εισερχόμενος φοιτητής στην Ελλάδα. Το ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Erasmus Mundus «Θαλάσσια Βιοτεχνολογία» αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του EU-CONEXUS. Το παραπάνω Πρόγραμμα έχει ήδη διαπιστευθεί από Ευρωπαϊκή Αρχή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Προσέγγιση για τη Διασφάλιση Ποιότητας των Κοινών Προγραμμάτων Σπουδών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της Θαλάσσιας Βιοτεχνολογίας. Πρωταρχικό μέλημά του είναι να εξοπλίσει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική εκπαίδευση σε κρίσιμα θέματα Θαλάσσιας Βιοτεχνολογίας. Επίσης, προσφέρεται στους φοιτητές η δυνατότητα να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στις φιλοδοξίες τους μέσω επαγγελματικής πρακτικής (πρακτική άσκηση), ατομικής έρευνας (Ακαδημαϊκή Ενσωμάτωση - ARI) και της διατριβής τους. Επιπλέον, διευκολύνει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε μια πολυπολιτισμική κοινότητα μελέτης και ένα επαγγελματικό δίκτυο, παρέχοντας εμπειρία βασισμένη στην πράξη.

Όσον αφορά το εν λόγω μεταπτυχιακό, πρόκειται για ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών πλήρους φοίτησης, το οποίο διδάσκεται στα αγγλικά και απονέμει Κοινό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Θαλάσσια Βιοτεχνολογία, προσφερόμενο από τα παρακάτω Πανεπιστήμια:

  1. La Rochelle Université (Γαλλία),
  2. Sveučilište u Zadru (Κροατία),
  3. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα),
  4. Klaipeda University (Λιθουανία),
  5. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (Ρουμανία),
  6. Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir (Ισπανία),
  7. South East Technological University (Ιρλανδία),
  8. Universität Rostock (Γερμανία)
  9. Frederick University (Κύπρος)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eu-conexus.eu/en/marine-biotechnology/

Συνημμένα: