Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμβάλλει στην αποκατάσταση σχολείων σε πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Ημερομηνία: 
Παρασκευή 20 Σεπ 2019

Ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), παρευρέθηκαν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στην τελετή παράδοσης του έργου για την αποκατάσταση των κτιρίων και της γενικότερης αναβάθμισης όλων των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στη Ραφήνα, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τη φονική πυρκαγιά τον Ιούλιο  του 2018.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, τέως Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνέδραμε εθελοντικά στην αποκατάσταση των σχολείων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Οι δευτεροετείς μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ «Αρχιτεκτονική Τοπίου» του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησαν μελέτη του περιβάλλοντος χώρου σε εννέα συνολικά σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Αγγελική Παρασκευοπούλου. Τη μελέτη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) της Ραφήνας εκπόνησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κ.κ. Κυριάκος Αγγελακόπουλος και Ελευθερία Σταθοπούλου.

Στην τελετή παράδοσης του Έργου απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (χορηγού των εργασιών αποκατάστασης) κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Στέφανος Καπέλλας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτριος Νικολετσόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι Φορέων και Οργανώσεων. Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής τεχνικής εταιρίας του Ομίλου “ASPROFOS Engineering” κ.κ. Βασίλης Κουνέλης και Πέτρος Παπασωτηρίου, η οποία διαμόρφωσε τους χώρους των σχολείων.

Συνημμένα: