«Τριπτόλεμος»: Δωρεάν σεμινάρια για νέους σε θέματα φυτικής παραγωγής

Ημερομηνία: 
Τετάρτη 24 Μάιος 2017

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) θα υλοποιήσει από την Τρίτη 30-05-2017 μέχρι και την Τετάρτη 29-06-2017 πρόγραμμα εκπαίδευσης 150 νέων, ηλικίας 24-40 ετών, σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Το πρόγραμμα (υπό την επωνυμία «Τριπτόλεμος») χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επομένως, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 6 κατευθύνσεις, αντικείμενα-τομείς εκπαίδευσης ως εξής:

1.         Ελαιοκομία

2.         Αμπελουργία

3.         Κηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία

4.         Άνυδροι Κήποι – Φυτοδώματα (Ταρατσόκηποι) Αγροτουριστικών Μονάδων

5.         Εδώδιμα Μανιτάρια: Καλλιέργεια – Αξιοποίηση

6.         Μεταποίηση ανθέων και φυλλωμάτων, συντήρηση και Αρχές Ανθοδετικής

 

Η εκπαίδευση γίνεται με συμμετοχή μελών ΔΕΠ-Καθηγητών του ΓΠΑ, άλλων ειδικών επιστημόνων εντός και εκτός ΓΠΑ καθώς και διαφόρων επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου της παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρία μέσω της θεωρητικής διδασκαλίας αλλά και της κατάρτισής τους σε διάφορες καλλιεργητικές τεχνικές. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις παραδόσεις, τα εργαστήρια, τις εκδρομές αλλά και τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτές τους να αντιληφθούν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Συντονιστής του Προγράμματος «Τριπτόλεμος» είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Δενδροκομίας του ΓΠΑ κ. Ιωάννης Παπαδάκης (papadakis@aua.gr).

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθήστε τη σελίδα του «Τριπτόλεμου» στο Facebook: https://www.facebook.com/triptolemos2015/

___________________________________

 

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 24η Μαΐου 2017. Όλες οι πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υπάρχουν στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/ng-nea-genia/ng-draseis-programmata/28037-09-05-17-prosklisi-ypovolis-ekdilosis-endiaferontos-gia-symmetoxi-neon-sta-seminaria-vraxeias-ekpaidefsis-sto-plaisio-tou-programmatos-triptolemos

Σημειώνεται ότι αρμόδια για την επιλογή των εκπαιδευομένων είναι η Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.