Είσαι φοιτητής, φοιτήτρια και δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις; Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου;

Ημερομηνία: 
Τρίτη 06 Δεκ 2016

"Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς αυτά που διαβάζεις; Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου; Αναρωτιέσαι ποιες μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν ;''

Τότε, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στα Μικροομαδικά  Διαδραστικά Εργαστήρια Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης.

Το πρώτο εργαστήριο θα γίνει την Τρίτη 6/12/2016 10:30-12:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης με τίτλο:

«Μνημονικές λειτουργίες και αποδοτική μελέτη στο Πανεπιστήμιο. Η κωδικοποίηση»

Το εργαστήριο σκοπεύει να παρουσιάσει τις βασικές μνημονικές λειτουργίες αναφορικά με την αποδοτική μελέτη στο Πανεπιστήμιο. Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητηθούν η κωδικοποίηση και ο τρόπος με τον οποίο αναπαριστάται η πληροφορία. Οι πληροφορίες κωδικοποιούνται στη μνήμη με κάποια μορφή ή κώδικα αναπαράστασης. Αυτή διακρίνεται σε φωνολογική και οπτική κωδικοποίηση. Η ικανότητα αποθήκευσης της μνήμης εργασίας είναι περιορισμένη και ορίζεται από τον τύπο ‘’ 7+-2 στοιχεία’’, Ebbinghaus, Herman (1885), Miller,  G (1956). Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε με ασκήσεις συνειδητοποίησης των μνημονικών λειτουργιών της αισθητηριακής μνήμης αναφορικά με την οπτική και ακουστική αντίληψη και την αξιοποίηση τους στην αποδοτικότητα της μελέτης. Ακόμη θα επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε κατά την αναγνωστική διαδικασία τον ατομικό τρόπο  με τον οποίο μελετά ο φοιτητής και εγγράφει στο μνημονικό σύστημα την νέα γνώση.  Βιβλιογραφική παραπομπή: Ρούσος, Π.,Λ. (2011). Βασικοί όροι και λειτουργίες, Κωδικοποίηση. Στο Γνωστική ψυχολογία, οι βασικές γνωστικές διεργασίες (σσ. 205-210). Αθήνα: Τόπος.

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α.

 Μη χάνεις την ευκαιρία.

Σε περιμένουμε!

Συνημμένα: