10ο Μικροομαδικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών από το ΓΔ δωρεάν για φοιτητές.: «Κινητοποίηση ατομικών μνημονικών διεργασιών και γνωστική επάρκεια στις εξετάσεις»

Ημερομηνία: 
Τρίτη 13 Ιουν 2017

Είσαι φοιτητής, φοιτήτρια  και Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει με την μνήμη σου;  Τι σημαίνει μακροχρόνια μνήμη,  ποιες είναι οι μνημονικές τεχνικές και με ποιο τρόπο μπορούν να σε βοηθήσουν στην απομνημόνευση;

Έλα στο 10ο Μικροομαδικό  Διαδραστικό Εργαστήριο Μνημονικών Τεχνικών που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης την Τρίτη 13/6/2017 10:30-12:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης.

Τίτλος: «Κινητοποίηση ατομικών μνημονικών διεργασιών  και γνωστική επάρκεια στις εξετάσεις»

Το δέκατο διαδραστικό μικροομαδικό εργαστήριο σκοπεύει να παρουσιάσει τις μνημονικές τεχνικές αναφορικά με την κινητοποίηση των ατομικών μνημονικών διεργασιών .

Σε θεωρητικό επίπεδο θα συζητήσουμε θέματα για την κινητοποίηση των ατομικών μνημονικών διεργασιών  σύμφωνα με την γνωστική νευυροεπιστήμη και την νοερή απεικόνιση. Ο Kreiman και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν μόλις το 2000 απεικονιστικούς νευρώνες (imagery neurons) στον ιππόκαμπο, στην αμυγδαλή, στον κροταφικό λοβό οι οποίοι κινητοποιούνται και αντιδρούν σε ένα οπτικό ερέθισμα μόνο, και όχι σε ένα άλλο, και ακόμη αντιδρούν τόσο στο αντιλημμα ενός αντικειμένου όσο και στο νοερό του είδωλο. Οι εξετάσεις  λοιπόν μπορούν να διεγείρουν, να κινητοποιήσουν τον εγκέφαλο και να τον οδηγήσουν στην γνωστική επάρκεια γεγονός που απεικονίζεται με τις μαγνητικές νευροαπεικονίσεις (2014).

Σε πρακτικό επίπεδο θα εργαστούμε σε ασκήσεις κινητοποίησης ατομικών μνημονικών διεργασιών  και συνειδητοποίησης  της γνωστικής επάρκειας με έμφαση τις εξετάσεις.

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Δροσινού-Κορέα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτης αρμόδια για την εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών ΑμεΑ και ΑμΕΕΑ στο ΓΔ του Γ.Π.Α.

 Μη χάνεις την ευκαιρία.   Σε περιμένουμε!